Voor al uw verstoppingenin de omgeving Waalwijk, Drunen en verder.
Open
X

Tips en Oplossingen.

Heeft u vragen? Wij hebben antwoorden!

Soms kunt u een groot probleem voorkomen door een kleine aanpassing.

Mijn gootsteenputje verstopt vaak.
Gebruik een zeefje  in de afvoerplug. Gooi vet of jus in  bijvoorbeeld  een yoghurtpak en daarna bij het afval. Maak vette pannen en borden eerst schoon met een keukenpapiertje. Maandelijks uw leiding doorspoelen met twee eetlepels soda en véél warm water zorgt dat uw leiding schoon blijven.
Gebruik NOOIT ontstopper in korrelvorm b.v. caustric soda: bedenk  dat  dit  één van de meest agressieve stoffen is die er  bestaat.  Agressief  voor  ogen, handen, kleren, aanrechtblad en  keukenmeubilair, maar óók voor de leidingen. Verder is er bij ondeskundig gebruik een grote kans op brandwonden en zeer moeilijk te verwijderen klontvorming!
Hoe voorkom ik een verstopt toilet?
Plaats  een afvalemmertje  in  de  toiletruimte  voor de maandelijkse ongemakken. Heeft uzelf het niet nodig, denk dan aan uw bezoekers!
Mijn doucheputje loopt slecht door.
Maak regelmatig afvoerputjes schoon, verwijder haren na  elke  douchepartij. Richt de waterstraal af en toe direct op de afvoer. Maandelijks uw leiding doorspoelen met twee eetlepels soda en véél warm water zorgt dat uw leiding schoon blijven.
Haren in de afvoer.
Je haren wassen is noodzakelijk. Of je dit nu onder de douche, bij de wastafel of in het bad doet, je voorkomt niet dat er losse haren de afvoer in komen. Vooral als er nog conditioner of maskers voor het haar gebruikt worden, kan er zo snel een verstopping ontstaan. Een zeefje in de afvoerplug voorkomt de meeste opstopping van haren. Een andere tip is, voor het wassen je haren goed borstelen. Zo komen de losse haren in je borstel en niet in de afvoer.
Reinigen van de leidingen van de (af-)wasmachine.
Een goede manier om de leidingen van de (af-)wasmachine te reinigen is om deze een keer per maand op het heetste programma te laten draaien. Vaak wordt aangeraden daar twee eetlepels soda of een fikse scheut azijn bij te gebruiken. Dit is inderdaad prima om extra te reinigen. LET ALLEEN OP: heeft u een (af-) wasmachine met sensoren, en de nieuwere (af-)wasmachines hebben dat al gauw, kan dit de sensoren aantasten.
Mijn urinoir is vaak verstopt.
Wanneer een urinoir verstopt is, zit hier vaak urine en of ketelsteen in. Dit is moeilijk te verwijderen. U kunt het urinoir demonteren en de harde aanslag in de afvoer van het porselein met een schroevendraaier verwijderen. Maak de sifon los van het porselein en de afvoer. Tik voorzichtig met het handvat van de schroevendraaier op het plastiek van de sifon om de aanslag los te slaan. Voor u gaat monteren, spoelt u de sifon onder de kraan. Controleer ook het pijpje welke in de vloer/muur gaat. Is het dan nog niet opgelost dan zou u met een floeper (plopper) kunnen proberen om het water weg te persen. Een tip is: elke week een scheutje ontkalker in het urinoir gieten. Als u niet precies weet hoe u dit kunt doen, helpen wij u hier graag mee.
Straatkolk.

Maak een straatkolk jaarlijks schoon (bijvoorbeeld na het vallen van de bladeren van de bomen); plaats eventueel een gaasje onder de spijlen van de straatkolk. Bij de putjes die u achter in de tuin of in de stoep heeft, mag u niet vergeten de emmertjes op tijd te legen. Dit emmertje zorgt ervoor dat er geen zand en vuil in de afvoer kan komen en dient als stankafsluiter. Zand in het riool veroorzaakt veel problemen, voorkom dit en het bespaart u veel kosten!

Meer vragen of hulp nodig?

24 uur service! Ook ‘s avonds en tijdens de het weekend. bel: 06-23216024

Gratis offerte